49 ОСББ міста отримають співфінансування з Муніципальної програми сталого розвитку

02-06-2021 Новини

Дорадчий комітет провів відбір ОСББ на отримання співфінансування з Муніципальної програми сталого розвитку. Всього подали 139 заявок. Також були перехідні об’єкти з 2020 року, на які зарезервовано 2,2 млн. грн. У результаті відібрали 49 ОСББ.

- Для мене, як для міського голови надзвичайно важливо, щоб максимальна кількість рівнян брали участь у Муніципальній програмі. Адже таким чином якомога більше мешканців Рівного зможуть покращити умови в своїх будинках. Для нас відбір ОСББ надзвичайно відповідальне питання і тому, ми максимально включалися в цей процес, спілкувалися з головами ОСББ, виїжджали на огляди будинків та намагалися врахувати максимально повно всі фактори, в тому числі і соціальні, - говорить міський голова Рівного Олександр Третяк.

При відборі проектів звертали увагу на фінансові критерії (вартість проекту в співвідношенні до розміру будинку, його площі, кількості мешканців) та попередній позитивний досвід участі конкретного ОСББ в МПСР.

- В першу чергу, акцент робився на критичну інфраструктуру: ліфти та протипожежні заходи. Це те, від чого залежить не просто комфорт, а життя людей. Враховували і те, чи є і скільки саме в конкретному будинку/під’їзді соціально незахищених громадян: старшого віку, дорослих/дітей з інвалідністю. Бо, не зважаючи на інші умови, ми, як влада, маємо турбуватися про тих, хто без ліфта і без сторонньої допомоги фізично не можуть вийти з дому, - пояснив заступник міського голови, голова дорадчого комітету, Ігор Кречкевич.

Про це повідомляє офіційний портал Рівненської міської ради.