Архітектори представили можливий вигляд парку на Басів Куті в Рівному

31-05-2022 Новини

Управління містобудування Рівного представило своє бачення можливого вигляду парку біля озера Басів Кут. На візуалізації 31 травня представили ймовірне розташування оглядових зон, парковок, дитячих і спортивних майданчиків та велодоріжок. Про це пише «Суспільне».

Перейти до реалізації цієї концепції зможуть після перемоги України у війні та закінчення низки судових процесів щодо земельних ділянок.

Загальної вартості робіт автори концепції назвати не змогли.

«В умовах війни я б хотів, щоб влада говорила про результати, а не чергові картинки і рендери. Це має вигляд як проєкт деяких забудовників, які хочуть показати своє те, що хочуть. Класно, що в нас є молоді люди, які так бачать, малюють і проєктують далі. Але ж питання відверте – хто це буде фінансувати?», – сказав депутат Рівнеради Микола Бляшин.

Найближчим часом управління має підготувати опитувальник для побажань від рівнян, аби розробити робочий проєкт. Після цього проведуть тендер та матимуть технічне завдання, повідомив начальник відділу розвитку міста управління містобудування Андрій Шевчук.

«Щоб сформувати це завдання, спочатку треба зробити ескіз і обговорити його. Потім на основі критеріїв треба зрозуміти, що ми чітко хочемо мати, в яких об’ємах, яке приблизно фінансування потрібно. А тоді розставити ролі, хто буде фінансувати – частково місто, частково інвестори», – зазначив начальник.

Деякі з зауважень присутні змогли озвучити під час самої презентації. Зокрема, ініціатор муніципальної програми очищення водойм Рівного Олександр Довжаниця зауважив, що місту важливіше очистити водойму, ніж розробляти проєкт.

«Я не знаю, чи на часі взагалі робити цей проєкт і викидати гроші. Бо воно потім піде в архів – в архіві два роки лежить чистка озера. Це більш першочергове, ніж озеро, ніж парк. Повністю очистка цього озера проходить за чотири роки, не за 50. І воно коштувало 50 мільйонів», – розповів Олександр Довжаниця.

Зі слів співавторки концепції Марії Голюк, йдеться не про саме озеро на Басовому Куті, а лише про ту зону, яку використовують.

«Відсутність тут пляжу фізична, не документаційна – це проблема нашого міста і взагалі мешканців, бо тут міг би бути пляж. Наше завдання концепції – врегулювати всі функції. Зараз виходить так, що з Басовим Кутом у нас проблема, там щось тече чи ще щось. Але це все важливо», – пояснила Марія Голюк.