Без нових дитячих майданчиків, бо попередники «тягли їх на свої округи»

25-05-2021 Новини

Минулими роками нові дитячі майданчики за бюджетні гроші постійно з’являлися у дворах по усьому Рівному, це було помітно. Цьогоріч такого не буде — грошей на це міськрада поки не передбачила. Бо хочуть позбутись практики попередників — «хто сильніше з депутатів кричить, тому й майданчики на округ ставлять». Про це пише «Рівне вечірнє».

Галина Кульчинська, депутатка міської ради:

— У попередній каденції ради діяла ціла комісія. Депутати активно вивчали питання розміщення дитячих і спортивних майданчиків. Адже запитів від рівнян було чимало, а грошей не так багато. Тому потрібно було визначити черговість їхнього розміщення. Мене обурює те, що теперішня каденція вирішила усі ці напрацювання перекреслити.

Павло Алексєвич, депутат міськради:

— Для того, щоб мати прозору схему встановлення дитячих майданчиків, потрібно вивчити ситуацію. На жаль, раніше так траплялося, що деякі депутати хотіли переманити встановлення дитячих майданчиків на свої округи, а не у місця, де вони справді необхідні.

Тепер для того, щоб зупинити цей процес і зробити його прозорим та зрозумілим, потрібно зробити інвентаризацію усіх існуючих майданчиків. Вони будуть нанесені на геопортал, де їх розпланують на три категорії. Зелені — це майданчики у гарному стані, жовті — у гіршому стані та червоні — це зовсім розбиті майданчики. Тоді ми зможемо скласти правильний план розміщення майданчиків на п’ять років. Більше не буде такої ситуації, що хто сильніше з депутатів кричить, тому й майданчики на округ ставлять.