Цього опалювального сезону для рівнян буде діяти минулорічний тариф

29-10-2021 Новини

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету Рівненської міської ради погодили застосування тарифу з теплопостачання для населення на опалювальний сезон 2021-2022 року. Він становитиме 1913,16 гривень за гігакалорію.

Як наслідок, у міському бюджеті необхідно буде передбачити понад 260 мільйонів гривень для покриття різниці в тарифах на цей опалювальний сезон.

Варто зазначити, що міські профільні управління провели значну роботу з аналізу підходів до формування тарифів на послуги з подачі тепла до житлового фонду, домоглися знизити тариф до рівня економічно обґрунтованого.

- Ми стояли перед складним вибором: застосувати старий тариф і спустошувати бюджет міста не на користь розвитку, а на покриття збитків теплопостачальника або підняти тариф для населення до економічно обґрунтованого, - говорить міський голова Олександр Третяк. - Не отримавши механізмів від уряду механізму компенсації тарифів, я не можу підтримати рішення, яке в час пандемії непосильним тягарем ляже на рівнян. Люди в час пандемії просто не витримають підвищення тарифів на теплопостачання. Розуміючи, в якій складній ситуації опинились мешканці громади, ми змушені розділити з ними цей тягар.

Про це повідомляє офіційний портал Рівненської міської ради.