Депутати Рівнеради беруть участь у проєкті «Справжній депутат української громади»

15-03-2021 Новини

Проєкт передбачає вивчення кращого польського досвіду місцевого самоврядування депутатами місцевих рад Рівненщини та Волині, які були вперше обрані у 2020 році. Вже проведено чотири семінари, участь у яких взяли понад 50 депутатів місцевих рад Рівного, Луцька, Вараша, Здолбунова, Підгайців, Володимир-Волинського.

- У рамках проєкту «Справжній депутат української громади» маю можливість вивчати позитивний досвід Польщі, - розповідає депутат Рівненської міської ради Святослав Клічук.

- Серед тем, які обговорюємо, і які для мене цікаві – робота польських депутатів та як громадськість її контролює. Крім того, корисним є досвід Польщі у сфері стратегічного управління, залучення грантів та інвестицій, який можемо впроваджувати у Рівному, - коментує депутат.

Навчання проводять тренери:

Кшиштоф Лонтка (Krzysztof Łątka) – експерт з регіонального розвитку, Президент Фундації розвитку Центральної та Східної Європи,

Кшиштоф Якубовський (Krzysztof Jakubowski) – експерт у сфері місцевого самоврядування та громадського контролю, Керівник ГО «Фонд Свободи».

10 найактивніших учасників отримають можливість пройти 4-денне стажування в м. Люблін (Польща) в червні цього року.

Про це повідомляє офіційний портал Рівненської міської ради.