Депутати Рівнеради прийняли програму підтримки захисників нашої держави та членів їх сімей

28-01-2022 Новини

Під час сесії Рівненської міської ради 27 січня депутати підтримали Програму про захист інтересів осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали участь в АТО/ООС, а також членів сімей таких осіб.

Програма розроблена для сприяння у вирішенні матеріально-побутових питань учасників антитерористичної операції/ООС та членів їх сімей за рахунок надання матеріальної допомоги, реалізації права на отримання земельних ділянок, або іншим способом, що покликаний сприяти поліпшенню житлових умов учасників АТО та членів їх сімей.

Це нарешті запустить процес виділення компенсацій у сумі 100 тисяч гривень для учасників АТО/ООС. Також у програмі чітко прописано черговість надання одноразової матеріальної допомоги.

Крім того, це дасть можливість цим людям створювати кооперативи для будівництва житла. Програма розрахована до 2024 року включно. Для її реалізації на 2022 рік передбачено 10 мільйонів. Також по 10 мільйонів у два прийдешні роки. Загальне фінансування – 30 мільйонів гривень.

Про це повідомляє офіційний портал Рівненської міської ради.