Депутати Рівнеради взяли участь у депутатському дні

17-03-2023 Новини

Міські обранці Рівного 16 березня зібралися на депутатський день, аби розглянути ряд важливих для життєдіяльності громади питань.

Серед питань порядку денного, зокрема, розглянули питання роботи громадського транспорту Рівненської громади. Начальник управління транспорту Василь Сливка прозвітував за роботу транспортної галузі міста, озвучив основні зміни у галузі за рік та найважливіші питання й проблеми, над вирішенням яких працює управління. Наразі у місті функціонує 32 міських маршрутів (12 тролейбусних та 20 автобусних). Ще на початку 2022 року у місті працювало 250 автобусів для перевезення пасажирів, а за рік війни із 187 автобусів щоденно не маршрути не виїжджають до 50 одиниць. Ця проблема пов'язана з нестачею водіїв. Вона почалася ще під час пандемії, а під час повномасштабного вторгнення частина кермувальників пішли служити у ЗСУ, наголосив Василь Сливка. Також начальник управління нагадав про оптимізацію маршрутів міста та продовження обстеження дорожнього руху у громаді.

Також депутати заслухали інформацію щодо програми дій щодо провадження з відходами у громаді та про грант для Рівного і долучення до боротьби зі зміною клімату в рамках Програми пілотних міст NetZeroCities. Разом із 52 іншими пілотними містами у Рівному будуть впроваджувати інноваційні заходи для покращення адаптації до змін клімату і швидкої декарбонізації. Це допоможе впровадити нові більш екологічні підходи до способу життя та роботи, покращення транспорту, модернізації будівель, енергетичних систем, управління відходами тощо.

Потім депутати послухали доповідь експертки зі Львова, де вже активно працюють над системою грамотної утилізації сміття, а також обговорили перші рішення щодо роботи у цьому напрямку далі.

Крім того, міські обранці заслухали доповіді історика та краєзнавця Миколи Бендюка про головного художника УПА Ніла Хасевича, а також спільну доповідь з активістом Олександром Гребенюком щодо перспективи створення «Центру сучасного мистецтва» на Пагорбі слави та створенні експозиції «Деконструкція свідомості». Депутати підтримали цю ідею одноголосно.

На завершення депутати переглянули презентацію розробленої концепції розвитку парку на правому березі Басівкутського водосховища та можливість для громади щодо втілення.

Про це повідомляє офіційний портал Рівнеради.