Для укриттів і пунктів обігріву: Рівне виділило майже 70 млн. грн. на генератори

23-11-2022 Новини

Рівнерада 23 листопада виділила майже 70 мільйонів гривень на закупівлю генераторів, якими облаштують, зокрема, пункти обігріву. Про це повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк. Частину генераторів місто отримає як гуманітарну допомогу, - пише Суспільне.

На генератори, які планують встановити у пунктах обігріву, «Пунктах Незламності» та об'єктах критичної інфраструктури, місто виділило 67 мільйонів гривень.

«Ми вже чекаємо надходження потужних генераторів 400, 200, 120 кіловатів. Разом з тим на об'єкти укриття, «Пункти Незламності» буде придбано і вже йдуть генератори потужністю 10, 20, 70 кіловатів. Також я залучив гуманітарну допомогу. З США йдуть генератори – вони будуть меншої потужності, але для використання для населення», - прокоментував Олександр Третяк.

20 генераторів, за його словами, Рівне днями отримає від німецького міста-побратима Оберфіхтах.

«Але хочу зазначити, що генератори – це не панацея, на жаль. Утримати повністю життєздатність міста в умовах повної відсутності електроенергії протягом кількох тижнів фактично нереально. Чому? Питання пального, тому що потужні генератори споживають надзвичайно багато пального. Однак, у нас є план дій по застосуванню таких генераторів для населення Рівного», — уточнив мер.

Він також зазначив, що про надзвичайно складну зиму і необхідність готуватись до неї попереджав містян з липня.

«Ми, як міська вдала, готуємось до такої складної зими. Думаю, мої застереження й повідомлення і мали слугувати для рівнян сигналами про підготовку. У тому числі – забезпечити себе необхідною кількістю продуктів, води. Подумати про те, якщо будуть знеструмлення більш тривалого періоду – як безпечно для дітей, своїх родин, пройти цей складний період. Думаю, що розумні люди, вони уже давно дослухались до цих порад і вже мають свій план дій», - акцентував він.