Доля Народного дому в Рівному: міська влада розглядає три варіанти

09-11-2021 Новини

Продаж з аукціону, здача в оренду чи реконструкція за бюджетні кошти: такі три варіанти щодо приміщення Народного дому 9 листопада озвучив Суспільному міський голова Рівного Олександр Третяк. При цьому додав, що сам виступає за те, аби Народний дім залишився у власності громади.

Приміщення Народного дому на вулиці Петлюри, 1, яке перебуває в комунальній власності, орендували політичні партії й громадські організації. У серпні 2021 року чиновники не продовжили їм договори оренди.

«Вони перебували там фактично за нуль гривень. На цей момент вони всі вже фактично відселені, залишилося кілька. І, я думаю, що остаточно депутатський корпус спільно з громадою – приймемо рішення щодо подальшої долі цього приміщення», – зазначив Олександр Третяк.

Зі слів міського голови Рівного, зараз розглядають три варіанти. Він зазначив, що тема Народного дому складна, оскільки реконструкція обійдеться щонайменше в 15-20 мільйонів гривень.

«Там фактично відсутнє опалення, електромережа, вентиляція і так далі. Тому така ціна питання і зараз ми в пошуку компромісних варіантів – вкласти кошти з міського бюджету на ремонт приміщення і потім здати його в оренду, продати приміщення з аукціону, чи віддати його інвестору під капітальний ремонт, але лишити у власності міста», – пояснив він.

При цьому, Олександр Третяк Суспільному заявив, що виступає за те, щоб Народний дім залишився у комунальній власності.

«Я категорично проти продажу приміщення. Моя позиція – знайти кошти чи інвестора, щоб реконструювати приміщення. Були також пропозиції використати його в майбутньому для музичної школи № 1. І такий варіант цілком імовірний», – розповів мер.

З його слів, приміщення має площу 1 500 квадратних метрів і цього достатньо, щоб облаштувати класи для учнів музичної школи № 1. Учнів цього закладу переселили з аварійного другого корпусу на вулиці 16 Липня у будинок на Відінській, 39.

Що відомо

2 вересня 2021 року представники громадських організацій збирали підписи під двома зверненнями до Олександра Третяка, щоб їх не виселяли з Народного дому та розробили бізнес-план розвитку будівлі й надали їй статус історичної пам’ятки.

20 червня 2018 року спеціально створена робоча група депутатів Рівнеради вирішила не продавати Народний дім, а відремонтувати за міські кошти.

Депутати Рівнеради 30 вересня внесли зміни в документацію щодо Рівненської дитячої музичної школи №1. Цього вимагали батьки учнів та колектив навчального закладу. На їхню думку, це пришвидшить капітальний ремонт приміщення на вулиці 16 липня.