Інфраструктура для самокатів і велосипедів: мер Рівного пояснив, як і коли це робитимуть

27-04-2023 Новини

Вулично-шляхова мережа Рівного потребує капітального ремонту, втім, робити його будуть лише після перемоги або тоді, коли уряд внесе зміни в постанову №590, яка накладає обмеження на використання коштів. Про це у коментарі Суспільному сказав міський голова Олександр Третяк, коментуючи тему інфраструктури для користувачів велосипедів, самокатів та іншого транспорту.

Про ремонт доріг і тротуарів

Роботу вже почали, каже мер:

«Коли ми почали приводити до благоустрою пішохідні зони, велозони, доріжки, почався хайп. Це політичний та замовлений хайп щодо бруківки і всього іншого. Ви бачите потребу в якісному вуличному покритті мережі міста. Вона має бути як для пішоходів, для велосипедистів, так і для тих, хто використовує самокати».

Розвивати вулично-шляхову мережу для автомобілістів, пішоходів й тих, хто їздить велосипедами та самокатами, у мерії, за словами Третяка, планують. Втім, зробити капітальний ремонт поки не можуть:

«Це будемо робити в міру бюджетної можливості, наявності коштів та повного розблокування бюджету, який зараз є заблокований урядовою постановою 590, яка не дозволяє робити повною мірою ремонт, благоустрій, капітальний ремонт вулично-шляхової мережі. Ми зараз у цьому обмежені. Те, що вдавалось робити — це в рамках поточних робіт, клаптикових робіт тих чи інших ділянок. Звісно, ідеально, якщо ми за цих кілька років найближчих, зможемо, однозначно — після нашої перемоги — зробити якісний ремонт всієї вулично-шляхової мережі в місті».

Про електросамокати

У мерії, за словами міського голови, також планують регулювати діяльність підприємців, які займаються прокатом електросамокатів, втім — частково: «Ми не можемо регулювати повною мірою, адже це вже втручання у підприємницьку діяльність, але однозначно, в міру тих інструментів та важелів впливу, які в нас є, ми це робимо. З тими, хто заходить на ринок цієї діяльності, ми хочемо поставити чіткі межі — вихідні точки, де будуть встановлюватись ці самокати, звідки вони будуть вирушати. Друге — це обмеження швидкості, тобто, запрограмувати так, щоб швидкість тих самокатів була обмежена і не перевищувала граничну межу, умовно — 15 км на годину і не більше», — зазначив мер.