Керівництво рівненських ринків змусять потурбуватись про безпеку рівнян

12-01-2024 Новини

12 січня відбулося позачергове засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Рівненської міської територіальної громади. З метою протидії загрозам життю та здоров'ю рівнян при виникненні надзвичайних ситуацій з’явилась потреба у здійсненні відповідних заходів. Про це під час комісії наголосив секретар Рівненської міської ради, виконуючий обов’язки міського голови Віктор Шакирзян.

«На адресу Рівненської міської ради надійшли листи Рівненського районного управління ГУ ДСНС України в Рівненській області щодо питання недотримання правил пожежної безпеки, що становить загрозу життю та здоров’ю людей під час торгівлі на ринках щодо порушення вимог пожежної безпеки на ділянці забезпечення вільного проїзду пожежних автомобілів на прилеглій до ринку вул. Шевченка. Також надійшов лист Департаменту патрульної поліції щодо вжиття заходів з безпеки дорожнього руху по вул. Здолбунівська, міста Рівного. Розуміємо, що безпека рівнян – в пріоритеті, тому доручив профільним управлінням вжити заходи проти паркування автомобілів під забороненими знаками, аби забезпечити вільний доступ екстрених служб до ринків у випадках надзвичайних ситуацій. Додатково, розглядається питання щодо встановлення додаткових пожежних гідрантів, аби забезпечити безперешкодний доступ до водопостачання. Я повторююсь, усі ці заходи спрямовані, в першу чергу, задля безпеки рівнян», - наголосив Віктор Шакирзян.

Окрім цього, секретар Рівнеради доручив відділу з питань надзвичайних ситуацій апарату Рівненської міської ради та виконавчого комітету надати населенню необхідну інформацію щодо місць розташування укриттів, які знаходяться найближче до ринків.

Про це повідомляє офіційний портал Рівнеради.