Коли в Рівному запустять «лізингові» маршрутки?

13-04-2024 Новини

Сьогодні жодна з «бежевих» маршруток, які Рівне закупило в лізинг 20 штук, не їздить. Про це 11 квітня писав на своїй сторінці у Фейсбуці депутат Рівненської міської ради від партії «Голос» Святослав Клічук.

«Тобто, понад 63 мільйони гривень, вкладені в придбання 20 маршруток зараз стоять під парканом. Така ситуація вже четвертий місяць і просвіту не видно, - пише пан Клічук. - Тим часом на підприємство нараховуються %, адже маршрутки куплені в лізинг. За цей період підприємство (читай рівняни) заплатили відсотками вже понад 1,1 мільйон гривень».

За його словами, посадовці пояснюють це тим, що немає водіїв.

Святослав Клічук пропонує програму придбання цих маршруток скасувати, більше не купувати, розробити нормальне бачення розвитку міської мобільності, а тим часом поповнювати тролейбусний парк недорогими уживаними але хорошими тролейбусами.

Наступного дня начальник міського управління транспорту Василь Сливка під час брифінгу сказав, що незабаром, автобуси, обладнані пандусами та всім необхідним для перевезення людей з інвалідністю, вийдуть на маршрути міста.

Як пише «Рівне вечірнє», всі необхідні юридичні процедури, а також всі регламенти технічного їх обслуговування на фінальній стадії.

«Попереду ще обов’язковий по законодавству конкурс на перевезення пасажирів, та проходження першого техогляду, яке передбачене гарантією заводу виробника. Це надзвичайно розумна норма, яку варто пройти, - каже Василь Сливка, - Адже якщо після першого пробігу виявлять якісь дефекти, виробник автобусів безкоштовно замінить вузли та агрегати, які не відповідають заявленій якості. А це питання безпеки пасажирів, безпеки рівнян».

Отож чиновник пообіцяв, що вже скоро двадцять автобусів підприємства «Рівнеелектроавтотранс» вийдуть на маршрути міста.