Комунальні підприємства Рівного повинні працювати ефективно та прозоро

13-02-2021 Новини

Така мета об'єднала за круглим столом представників міської влади, активістів, керівників комунальних підприємств та депутатів. Ініціювала зустріч Коаліція громадських організацій та ініціатив «Рада реформ Рівного».

Раніше вони провели:

- рейтинг публічності та прозорості комунальних підприємств;

- соціологічне опитування думки жителів Рівного щодо роботи цих закладів;

- три фокус-групи із депутатами, очільниками управлінь, профільними заступниками та керівниками підприємств.

Соціологічне опитування показало, що більшість жителів нашого міста не задоволені тим, як освітлені вулиці та пішохідні переходи, роботою громадського транспорту, якістю доріг та загалом благоустроєм міста.

- Комунальні підприємства потребують оптимізації. Завдання новообраної влади міста - підвищити рівень публічності та прозорості комунальних підприємств, а також ефективність їх роботи. Нам потрібно налагодити систему управління, щоб вони працювали максимально ефективно,- зазначив міський голова Рівного Олександр Третяк.

В управліннях є бажання сприяти процесу змін. Це відзначають депутати, які неодноразово спілкувалися з ними, щоб зрозуміти усі слабкі та сильні сторони.

- Міська влада щиро прагне змінити ситуацію, а представники депутатського корпусу готові активно включатися, щоб розібратися в деталях по кожному підприємству окремо: яке варто підсилити і яким чином їх реорганізувати чи ліквідувати. І дуже цінно, що в управліннях є бажання сприяти процесу реформ, - наголосила депутатка Рівнеради Оксана Майборода.

Разом із запрошеними експертами Інституту Політичної Освіти Сергієм Пінчуком та Олександром Солонтаєм, представники міської влади напрацювали механізми покращення послуг, які надають комунальні підприємства Рівного. Тож вже найближчим часом в обласному центрі почнуть змінювати систему управління, налагодять комунікацію міської влади з представниками комунальних підприємств і профільних фахівців, а також посилять матеріально-технічну складову.

Про це повідомляє офіційний портал Рівненської міської ради.