Міська влада перезапускає Рівненську молодіжну раду

18-03-2021 Новини

В Рівному відбулася знакова подія – влада та молодь міста зустрілися, щоб розпочати роботу зі створення ефективної Молодіжної ради для залучення молоді до розвитку міста, зокрема до процесу прийняття рішень та управління містом. Серед іншого, Молодіжна рада може розглядати рішення, які виносяться на сесії Рівнеради та надавати свої пропозиції щодо важливих для молоді питань.

- Молодь завжди була, є і буде рушієм та генератором потужних ідей. Саме тому при Рівнераді створюється такий консультативно-дорадчий орган як Молодіжна рада. Туди увійдуть молодіжні депутати, які будуть розвивати нашу громаду. Я дуже радий, що у Рівному так багато ініціативних людей, - наголосив міський голова Рівного Олександр Третяк, додавши, що Молодіжна рада стане найкращим інструментом налагодження взаємодії між владою міста та активною молоддю.

До участі в обговоренні щодо формування Молодіжної ради були запрошені представники учнівських, студентських самоврядувань, громадських організацій, що працюють з молоддю та активних людей, вмотивованих долучатися до молодіжної політики міста. Охочих виявилося чимало – понад 50 активних та амбітних рівнян.

- Ми обговорили основні пункти, як молодь може впливати на розвиток міста, скільки учасників повинно бути в молодіжній раді, і як відбуватимуться процедури обговорення подальшого документу, який підготує ініціативна група, - розповіла координаторка з питань молодіжної політики від «Ради реформ Рівного» Ірина Стасюк.

Ініціативна група спільно напрацьовуватиме Положення про молодіжну міську раду. Основна мета її діяльності – сприяти прийняттю найбільш якісних рішень органами місцевого самоврядування та їх структурними підрозділами з питань реалізації молодіжної політики в місті.

- Дуже приємно, що сьогодні зібралося таке широке коло людей, які прагнуть об'єднатися заради ефективної роботи на благо міста. Це учні, студенти, а також представники громадських організацій. Впевнений, що такі ініціативні люди сформують склад потужної Молодіжної ради, - наголосив радник міського голови Рівного з питань молодіжної політики Максим Волович.

Про це повідомляє офіційний портал Рівненської міської ради.