Міський голова підписав Ґрантову угоду на впровадження заходів з енергозбереження

06-01-2021 Новини

Протягом останніх 2 років виконавчий комітет Рівненської міської ради активно працював над підготовкою до реалізації проєкту НЕФКО-3 «Впровадження енергозбереження в закладах та установах, що належать до комунальної власності м. Рівне та модернізація вуличного освітлення».

Як повідомляє офіційний портал Рівненської міської ради, проєкт включає два компоненти: впровадження заходів з термомодернізації та модернізацію вуличного освітлення, що є досить енергоефективним з точки зору економії витрат міського бюджету.

Перший компонент буде включати цілий ряд заходів з термомодернізації 31 комунального закладу міста Рівного, такі як: утеплення фундаментів та стін, утеплення покрівель, заміна вікон та дверей на енергоефективні; встановлення індивідуальних теплових пунктів (ІТП) та балансування системи опалення; заміна застарілого кухонного обладнання, встановлення сонячних колекторів; встановлення аераторів для зменшення споживання води, встановлення рекуператорів повітря в спортивних залах; заміна ламп внутрішнього освітлення на енергоефективні; заходи з інклюзивності (облаштування пандусів, укладення тактильної плитки, тощо).

Компонент «вуличне освітлення» включатиме заміну понад 4 тис. світильників вуличного освітлення новими світильниками з світлодіодними лампами.

В рамках вищезазначеного інвестиційного проєкту підписано Кредитний договір та Грантовий договір з НЕФКО. Загальна вартість інвестиційного проєкту дорівнює 6,731 млн. євро, в тому числі сума ґрантових коштів становить 1,2 млн. євро.

В результаті реалізації проєкту 31 громадський будинок у місті Рівне отримає покращений клімат у приміщенні за рахунок теплового оновлення огороджуючих конструкцій з розглянутими рішеннями для вентиляції. Це підвищить продуктивність, емоційне середовище, і це, ймовірно, призведе до меншої кількості днів на лікарняний період близько 16 000 учнів та 2 000 працівників у Рівному.

Також реалізація проєкту сприятиме підвищенню якості вуличного освітлення, скороченню споживання електроенергії для зовнішнього освітлення міста, зменшення видатків з міського бюджету, збільшення доступності та підвищення почуття безпеки.

Завдяки активній роботі над підготовкою та реалізацією проєктів міський голова Олександр Третяк нагородив Подякою Рівненської міської ради заступника начальника управління з питань стратегічного розвитку та інвестицій Романа Ширко та головну спеціалістку Діну Гуріну.