Міський голова Рівного анонсував безкоштовну роздачу солі

06-07-2022 Новини

Міський голова Рівного Олександр Третяк анонсував безкоштовну роздачу солі для жителів громади. Про це він сказав під час зустрічі з переселенцями, які закінчили курси вивчення української мови, - пише Суспільне.

Зі слів мера, йдеться про підтримку від World Food Program, це світова продовольча програма – ланка Організації Об’єднаних Націй з питань надання харчової допомоги. Видають їхню продукцію найменш захищеним категоріям громадян.

«Пам’ятаєте, була криза щодо солі. Відповідно, я залучив у місто 120 тонн солі. Це якщо по кілограму роздати, то це 120 тисяч мешканців отримають безкоштовну сіль. Днями ми будемо її розповсюджувати, оголосимо ті місця, де можна буде отримати сіль», - сказав мер.

Як уточнили Суспільному в пресслужбі Рівнеради, станом на 5 липня ще пропрацьовують алгоритм роздачі, щоб процес «був прозорий і зручний для жителів». Моменти із чергами, які виникали під час роздачі борошна від ООН, також мають врахувати.

Що відомо

У червні в Рівному роздавали безкоштовне борошно від продовольчої програми ООН. Отримати п'ять кілограмів могли переселенці, пенсіонери, одинокі матері, малозабезпечені та багатодітні родини.

За офіційними даними, у Рівненській громаді роздали понад 57 тонн борошна, отримали його 11 490 людей. На пунктах роздачі під час цього процесу утворювались черги.