На маршрутах Рівного працюватимуть великогабаритні автобуси

26-08-2022 Новини

26 серпня в Рівному презентували 18 великогабаритних автобусів, які вже з 1 вересня здійснюватимуть пасажирські перевезення. Про це повідомляє офіційний портал Рівненської міської ради.

Як розповів начальник управління транспорту і зв’язку Василь Сливка, це автобуси 2009-2010 року випуску, раніше курсували вулицями європейських міст. Закуплені вони підприємцями. Ці автобуси мають просторі салони, зручні сидіння, а також відкидні пандуси для заїзду візочків.

«Упродовж перших трьох місяців ми вивчатимемо роботу автобусів на маршрутах, пасажиропотік. Тому спершу оплачувати проїзд потрібно буде у водія. Вартість проїзду 12 гривень. Хочемо, щоб великий транспорт максимально звільнив центр Рівного від маршруток», - каже Василь Сливка.

Отож, автобуси курсуватимуть за двома маршрутами по 8 на кожному (ще 2 – в резерві):

- №1 сполучатиме Льонокомбінат із Ювілейним;

- №7 – курсуватиме вул. Київською та Соборною – від зоопарку до Луцького кільця.

«Ми робимо все можливе, аби люди пересувалися містом з комфортом та створюємо умови, щоб автомобілісти максимально пересідали на громадський транспорт. Це допоможе вирішити проблему із заторами. А також – витіснятиме з ринку перевезень маршрутки, які вже давно застаріли і не відповідають вимогам сучасного комфортного транспорту», - прокоментував міський голова Рівного Олександр Третяк.