«На міській землі вирішують свої проблеми»: депутати Рівнеради скаржаться на будівництво заїзду біля Басового Кута

07-09-2023 Новини

Депутати Рівнеради попросили перевірити будівництво автомобільного заїзду біля недобудованого житлового комплексу на вулиці Чорновола. Колективне звернення до міського голови, обласної прокуратури, поліції та управління Держгеокадастру надіслали 31 серпня. Про це пише Суспільне.

Секретар Рівнеради Віктор Шакирзян, який очолює депутатську комісію з питань хаотичної забудови, повідомив Суспільному, що факт можливого самозахоплення громади й легальність будівництва перевірять 11 вересня.

На вулиці В'ячеслава Чорновола, 82А вирили котлован під будівництво автомобільного заїзду до недобудованого житлового комплексу. Розчищена територія сполучає забудову із вулицею Басівкутською.

Депутат Рівнеради Святослав Клічук розповів, що місцеві жителі неодноразово зверталися до нього із проханням перевірити законність такого будівництва. Земля, де облаштовують дорогу, може входити до рекреаційної зони міста.

Щоб перевірити законність будівництва, 31 серпня депутати написали колективне звернення до міського голови, обласної прокуратури, поліції та управління Держгеокадастру.

«Наскільки ми знаємо, як депутати — ніхто не мав дозвіл. Це міська земля і ніхто не може її використовувати. Якщо будівництво незаконне, то потрібно, щоб встановили, хто це робить і притягнули до відповідальності. Замість того, щоб спланувати на тій ділянці менше житла і заїзд, вони максимально забудовують, а тепер ще й на міській землі вирішують свої проблеми», — зазначив депутат міськради Святослав Клічук.

Будівельники, які розчищали проїзд, показали Суспільному документи про дозвіл на влаштування заїзду від департаменту інфраструктури і благоустрою та погоджену з управлінням патрульної поліції області картосхему заїзду.

У документах зазначено, що замовник будівництва дороги ТОВ «Альянс Капітал». На телефонні дзвінки керівниця підприємства Юлія Качановська не відповіла.

Легальність будівництва автомобільного заїзду перевірятимуть 11 вересня, повідомив секретар Рівнеради Віктор Шакирзян:

«Вже на місці будемо розбиратись, чи було там порушення, чи не було, яка мета того котловану. Хоча це не схоже на котлован. Але ми все-таки виїдемо, подивимось, запросимо усіх причетних і тоді дамо відповідь».

В обласній прокуратурі Суспільному повідомили, що звернення від депутатів міськради вони отримали й будуть його опрацьовувати. У поліції Рівненської області зазначили, що станом на 6 вересня, колективного звернення від депутатів міськради вони не отримували.