На сесії Рівнеради не проголосували за продаж «Рівнеазоту» 13 га землі біля «Хіміка»

15-03-2024 Новини

Депутати Рівненської міськради не проголосували за продаж земельної ділянки біля Палацу культури і спорту «Хімік». Проти був 21 депутат із 34 присутніх. Це питання розглядали на сесії Рівнеради 14 березня, - повідомляє Суспільне.

Йдеться про земельну ділянку між вулицями Віталія Магеля, Кулика і Гудачика, Князя Острозького і Гурія Бухала, яка перебуває в користуванні Приватного акціонерного товариства «Рівнеазот». За неї підприємство сплачує приблизно мільйон гривень на рік податку.

Про те, що ПрАТ «Рівнеазот» має намір купити 13 гектарів міської землі, 23 січня повідомила у Facebook депутатка Рівнеради Галина Кульчинська.

«Рівнеазот» звернувся до міської ради з проханням продати йому землю, але профільна комісія відмовилася надавати підприємству право викупу.

На сесії це питання голосували двічі, бо до результатів першого — депутатка Світлана Марчук висловила недовіру.

Вдруге — рішення про продаж землі «Рівнеазоту» не підтримав ніхто з міських обранців. 21 проголосував проти, 11 — утрималися, двоє — не голосували.

Виконувач обов'язків міського голови Віктор Шакирзян прокоментував рішення депутатів так:

«Навіть деякі депутати десь випадково натиснули, то захотіли повернутись до голосування. Таким чином хочемо донести думку, що ми ціленаправлено хочемо зробити так, щоб допомогти громаді, а не позбавляти наше місто».

У проєкті рішення, яке не підтримали на сесії Рівнеради зазначено, що «Рівнеазот» хоче викупити 13 гектарів землі несільськогосподарського призначення для облаштування об'єктів культурно-просвітницького та спортивного призначення.

«Рівнеазот» хоче викупити 13 гектарів землі біля «Хіміка»: що відомо