На Шопена у Рівному не зведуть 16-поверхівку

17-03-2021 Новини

11 березня на сесійному засіданні депутати Рівнеради відмовили в укладенні договору з Управлінням капітального будівництва виконавчого комітету Рівненської міської ради договору оренди на новий строк на вул. Шопена, 4.

До проекту рішення внесли правки депутата Рівнеради Дмитра Котлярова:

- Управлінню земельних відносин виконавчого комітету Рівненської міської ради після закінчення строку договору оренди вжити дії щодо припинення дії договору оренди землі та внесення відповідних змін у державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

- Управлінню земельних відносин виконавчого комітету Рівненської міської ради здійснити державну реєстрацію речового права на земельну ділянку на вул. Шопена, 4 за Рівненською міською територіальною громадою.

За рішення про відмову в оренді ділянки проголосували 35 депутатів. Відтак, земельною ділянка на вулиці Шопена, 4 розпоряджатиметься місто.

- Все повинно бути максимально прозоро та головне на благо нашої громади. Ми працюємо над організацією ефективного та прозорого використання земельних ресурсів, - розповів міський голова Рівного Олександр Третяк.

До слова, зараз у Рівному, 46 ділянок, які перебувають в оренді УКБ, 31 з яких в суборенді. Кожне питання міська влада ретельно моніторить та вивчає.

Міський голова Рівного переконаний, земельні ділянки не можна віддавати за безцінь, натомість при потребі прозоро з аукціону продавати або ж передавати в оренду. Таким чином це приноситиме прибуток до міського бюджету.

Про це повідомляє офіційний портал Рівненської міської ради.