Нова хата Третяка: виплачуватиме кредит 30 років

08-01-2022 Новини

Міський голова Рівного Олександр Третяк тепер зможе перевезти свою родину з простої «панельки» у мікрорайоні «Ювілейний» до великого приватного будинку у престижному районі GreenVille у Бармаках. Наприкінці року очільник міста розповів, що навіть вліз у довгостроковий кредит. Зате тепер матиме власне житло, пише «Рівне вечірнє».

Олександр Третяк, міський голова Рівного:

«Я мешкаю у своїй квартирі на Макарова – там, де й мешкав раніше. Але справді, щоб придбати житло, взяв кредит в Ощадбанку терміном на 30 років. Це 71 тисяча доларів США. Доклавши свої заощадження у трохи більше 30 тисяч доларів, займаюся придбанням будинку. Зміни в декларацію уже внесено – все в рамках законодавства. В будинку, який я придбав, ще потрібно зробити чимало робіт. Тому найближчим часом точно не буду там жити чи святкувати. Тому і наш святковий стіл стоїть там, де і стояв – у старій квартирі».

Двоповерховий цегляний будинок з терасою та балконом має площу 279,8 кв. м і коштує понад 2,46 млн. грн. А от земельна ділянка під ним на 12,5 сотки обійшлася у 317 тис. грн. І особняк, і землю під ним Третяк купив в Олександра Мулика.

Чим ще володіє міський голова? У декларації за 2020 рік Олександр Третяк вказав, що має земельну ділянку в Корнині площею 630 кв. м, а безплатно користується квартирою площею 34,7 кв. м у Рівному. Також має автомобіль «Фольксваген Пассат СС» 2009 року випуску, а ще – «Мерседес-Бенц Vito 11 CDI» 2005-го. Дружина Ольга та син Даниїл, судячи з даних Єдиного державного реєстру декларацій, ніякої власності не мають. Декларації за 2021 рік міський голова ще не подавав.