Питання превенції – це те, чому Рівне має вчитись

10-02-2021 Новини

Співпраця медичної, соціальної та педагогічних сфер, задля надання ефективної допомоги дітям раннього віку з особливостями розвитку – основна тема круглого столу, який відбувся у залі засідань виконавчого комітету Рівнеради.

- Раннє втручання і правильний алгоритм дій щодо того, щоб у нас була здорова та хороша нація є надто важливими у сучасному суспільстві. Взагалі питання превенції – це те, чому ми маємо вчитись. Надзвичайно радий, що у нашому місті піднімається це питання, – зазначив міський голова Олександр Третяк, відкриваючи засідання круглого столу.

Заступник міського голови з питань медицини, соціального захисту та учасників бойових дій АТО Юрій Поліщук наголосив, що певна категорія дітей повинна мати медичне втручання, а впродовж життя – педагогічне втручання.

- Я хочу, щоб ми сьогодні розділили: де медичний компонент, а де педагогічний. Стосовно педагогічного компоненту, то він має надаватись однаково якісно у всіх закладах, не залежно від форм власності. Ми повинні зрозуміти хто ці діти і яка у них дорога, який рівень допомоги їм надається протягом життя, який механізм їхньої комунікації з державними органами, і де той майданчик через який відбуваються комунікації, - пояснив заступник міського голови.

Лікарка педіатр-неонатолог, ГП «БО «Крила віри» Зоряна Вуїв представила результати соціологічного опитування батьків, які виховують дітей з особливостями розвитку, щодо доступності і якості програм раннього втручання та поділилась досвідом впровадження цих програм у місті Львів та Одеса. Зокрема, 96 відсотків батьків підтримують створення у місті Рівне додаткових послуг для дітей у вигляді раннього втручання. То ж настав час дослідити це питання та розпочати роботу у цьому напрямку.

Про це повідомляє офіційний портал Рівненської міської ради.