Питання укриттів вирішують, усі школи Рівного мають працювати очно – мер

19-07-2022 Новини

В усіх школах Рівного мають облаштувати укриття, щоб з 1 вересня вони запрацювали в очному режимі. Про це 19 липня заявив міський голова Олександр Третяк. З його слів, до початку нового навчального року мають визначитись зі сховищами, щоб учням та вчителям було куди йти під час повітряної тривоги. Про це пише Суспільне.

Згідно з рішенням виконкому, з міського бюджету на облаштування укриттів у школах виділяють понад 25 мільйонів гривень.

«До 23 серпня ми маємо виконати увесь перелік робіт, які передбачає облаштування укриттів. Ми розраховуємо на те, що всі 39 навчальних закладів стовідсотково будуть навчатися у форматі офлайн, тобто за партою. Всі 39 шкіл! Ми сподіваємося, що зможемо це зробити», – наголосив Олександр Третяк.

З його слів, під укриття передусім будуть підлаштовувати шкільні підвали.

«Буде враховуватися стан підвальних приміщень, освітлення, евакуаційні виходи, природна вентиляція чи штучна вентиляція. Тобто в такому десь контексті будуть визначатися», – пояснив начальник Рівненського райуправління ГУ ДСНС Сергій Демидюк.

У закладах, де об’єкт укриття не зможе вмістити всіх учнів, планують запровадити позмінний формат навчання. А в школах, де неможливо облаштувати укриття, як варіант розглянуть використання для їхніх потреб найближчих таких об’єктів. Ідеться про відстань не більш як 500 метрів від школи.