«Подорожник» актуалізував питання рекламних вивісок у Рівному

06-03-2023 Новини

Минулого тижня суспільний резонанс викликало встановлення нової вивіски та руйнування фасаду аптекою «Подорожник» у центрі міста на Соборній, 19/21.

Міський голова Рівного Олександр Третяк доручив Департаменту муніципальної варти розібратися у ситуації. Тож інспектори склали приписи щодо порушень правил благоустрою закладами, які працюють у цьому будинку.

Сьогодні ж представників бізнесів, які проводять свою діяльність у приміщеннях за адресою на вулиці Соборній, 19/21, зібрали на оперативну нараду у міськвиконкомі. Головна тема зустрічі – упорядкування вивісок. Критичною точкою у цьому питанні стало розміщення вивіски аптеки «Подорожник», яка в процесі робіт пошкодила історичний вигляд будівлі. На разі роботи призупинені.

Заступник міського голови Рівного Євгеній Іванішин нагадав підприємцям, що з 2018 року в Рівному діють положення щодо вивісок. Контролює дотримання цього положення підприємцями управління містобудування та архітектури.

У свою чергу заступник міського голови Артем Ганущак зазначив, що відверте ігнорування цих положень у самісінькому центрі міста неприпустиме. Якщо ж підприємці не підуть на поступки, місто самостійно знайде шлях для демонтажу вивісок, котрі не відповідають нормам.

«Загалом домовилися із підприємцями, що до 27 березня вони проведуть усю підготовчу роботу. А саме звернуться до Управління містобудування та архітектури, яке займається контролем реалізації цього положення. В управлінні допоможуть підприємцям діяти за одним із двох сценаріїв. Перший: в управлінні розробляють вивіску згідно з положенням. Або дизайнер за вимогами положення розробляє вивіску, а за тим її затверджують в управлінні містобудування. Не зважаючи на війну, ми поступово досягнемо того, що усі фасади міста будуть приведені до загальних правил. Ми рухаємося до зменшення кількості реклами у місті, рухаємося до того, аби Рівне мало естетичне, стильне обличчя. Тож працюємо у цьому напрямі активно та без зупинок», - підсумував зустріч Олександр Третяк.

Про це повідомляє офіційний портал Рівнеради.