Посол України в Ізраїлі провів онлайн зустріч з Рівненським міським головою

05-01-2021 Новини

5 січня Посол України в Державі Ізраїль Євген Корнійчук провів онлайн зустріч з Рівненським міським головою Олександром Третяком.

Як повідомляється на сайті Посольства, в ході розмови були обговорені стан і перспективи співпраці в економічній та інвестиційній галузях. Зокрема, було досягнуто домовленості опрацювати питання щодо експорту в Ізраїль продукції підприємств легкої та сільськогосподарської промисловостей Рівного.

З боку Посольства було висловлено готовність надавати сприяння міській владі та бізнесу у пошуку та підборі релевантних ізраїльських партнерів у сфері залучення технологій у різні сектори (муніципальне управління, агропереробка, логістика).

Сторони обговорили можливості українсько-ізраїльської співпраці в культурно-гуманітарній сфері, зокрема, йшлося про відновлення місць культурно-релігійної спадщини єврейського народу в м. Рівне.

В якості перспективного напряму двостороннього співробітництва було визначено встановлення побратимських зв’язків між м. Рівне та одним з ізраїльських міст. Діалог на такому рівні сприятиме організації візиту делегації Рівненської міської ради до Держави Ізраїль з метою ознайомлення з ізраїльським економічним потенціалом.