«Результат перевершив наші очікування» - мер Рівного про тестування генераторів

13-10-2022 Новини

У Рівному влада спільно з енергетиками та комунальниками провела перші тестування генераторів на випадок, якщо цілі будинки залишаться без електрики або тепла. Про це 13 жовтня у вечірньому відеозверненні повідомив міський голова Олександр Третяк. Він назвав перші спроби такими, що перевершили очікування, - пише Суспільне.

Йдеться про тестові підключення підстанцій до котелень міста, щоб відпрацювати й розуміти алгоритм дій з усіма причетними службами. Це мер анонсував напередодні, але не уточнював, про які мікрорайони йтиметься.

«Провели кілька підключень на найбільших котельнях міста, тестове підключення відбулось вдало. Ми сьогодні відпрацювали тестове підключення цілих будинків в одному з мікрорайонів міста. Відключили електроенергію, спільно зі службами ми підвезли великий генератор, потужністю 400 кВт, підключили його до підстанції мікрорайону і увімкнули світло в будинках. Результат перевершив наші очікування», - каже Третяк.

За його словами, є моменти, які потрібно буде врахувати надалі. Однак, загалом понад тисяча рівнян змогли отримати електрику від генератора.

«Потужності такого генератора вистачило б, аби підключити іще таку кількість помешкань. Тому в цей сезон ми входимо з великим оптимізмом. Робимо все, щоб бути готовими до будь-яких ситуацій», - сказав очільник міста.

Такі генератори закупили коштом міського бюджету, їх кількість не уточнюється.