Рівне отримає фінансування на реалізацію стратегії розвитку культури

11-10-2022 Новини

Привітна Грузія знову приймала гостей на другій міжнародній конференції країн Східного Партнерства. У межах програми #EU4Culture оголошено міста-переможці серед 70 міст, які отримують фінансування на реалізацію своїх стратегій розвитку культури. Отож, це 6 міст-учасників: з України (Рівне та Вінниця), Грузії (Зугдіді), Вірменії (Іджеван), Молдови (Кахул) та Азербайджану (Ланкаран).

Стратегію розвитку культури Рівного та ключові проєкти, які плануються до втілення перед міжнародними партнерами представила Наталія Лозовська, начальниця Управління Культури і туризму Рівненської міської ради.

Олена Хмельник, проєктна координаторка та як незалежна експертка, представила Україну у панельній дискусії на тему міжнародного партнерства та інтернаціоналізації, посилення спроможності культурних гравців на міжнародній арені.

Одним із ключових акцентів конференції є нетворкінг та обмін досвідом між учасниками. Відчувається потужна підтримка України та відкритість міст мережі #EU4Culture створювати спільні майбутні міжнародні культурні проєкти. Є вже перші домовленості щодо підтримки та партнерства з Данським інститутом культури та Французьким альянсом. Напрацьовано щонайменше 5 концепцій спільних міжнародних проєктів.

Що важливо, 95% міст готові партнеритись у фестивальних проєктах, ключові сфери - гастро, Крафт та креативне підприємництво, фольклор.

Про це повідомляє офіційний портал Рівнеради.