Рівне підписало меморандум про співпрацю з Українським фондом соціальних інвестицій

21-10-2022 Новини

Міський голова Рівного Олександр Третяк та директор другого регіонального представництва Українського фонду соціальних інвестицій Василь Буртник підписали меморандум про співпрацю. Тепер Рівне, яке досі не співпрацювало з фондом, стало учасником проєкту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури».

«Завдяки участі в проєкті, ми зможемо перетворити приміщення, які досі не використовувалися, на житло для соціально незахищених верств, вимушено переміщених осіб, тих, хто втратив дім і немає куди повернутися. Ми запропонували представникам фонду ряд будівель, а вже вони обрали поки що одну – довгобуд на Драгоманова – де і будуть облаштовані квартири», - сказав Олександр Третяк.

Фонд працює вже понад 20 років, проте досі досвіду роботи із Рівним не було. Організація наразі діє у співпраці з донором – Урядом Німеччини через німецький банк розвитку KfW.

«Цей проєкт передбачає будівництво житла для вимушено переміщених осіб. Вдячний громаді Рівного, яка проявила ініціативу і вийшла на таку співпрацю. В рамках проєкту ми підготуємо житло вже готове для розміщення людей. Зараз, поки немає проектно-кошторисної документації складно сказати, скільки саме квартир отримаємо в результаті. Проте донори готові вкласти близько 2 мільйонів євро в таке соціальне житло», - розповів Василь Буртник.

Передбачається, що таке соціальне житло – це лише перший крок. Адже в громаді вже підготували кілька приміщень, наче створених для переоблаштування під житло. А донори вже готуються, окрім того, відремонтувати училище ресторанного сервісу і торгівлі, відбирають один з медичних закладів для ремонту.

Про це повідомляє офіційний портал Рівнеради.