Рівне шукає кардіохірурга. Мер обіцяє житло спеціалісту і всій команді

21-12-2021 Новини

У відділення трансплантології, що будуватимуть у Рівному, шукають кардіохірурга. Місто готове забезпечити фахівця та його команду житлом, повідомив 20 грудня Суспільному міський голова Олександр Третяк.

Про брак кадрів

Про те, що центр трансплантології, який працюватиме на базі міської лікарні, потребує головного кардіохірурга, заявляв заступник головлікаря Ігор Дундюк. В ефірі програми «Сьогодні. Головне» 14 грудня він повідомив, що місто пообіцяло забезпечити спеціаліста житлом.

«Ми хочемо розвивати не тільки трансплантологію, а й кардіохірургію. Міський голова пообіцяв лікарю-кардіохірургу, який приїде в Рівне працювати й очолить відділення кардіохірургії, трикімнатну квартиру. Ми понад рік шукаємо по всій Україні, й не тільки по Україні, а й закордоном. У Польщі ведемо переговори, що будемо платити хороші гроші, щоб до нас приїхав кардіохірург. Це все не так просто. Щоб виростити нормального, сучасного кардіохірурга, понад десять років потрібно», – сказав Ігор Дундюк.

20 грудня в Рівному заклали капсулу під будівництво нового центру трансплантології у центральній міській лікарні. Коментуючи появу у місті такого центру, головний лікар міськлікарні Євгеній Кучерук акцентував, що мають проблему з забезпеченням його фахівцями.

Що обіцяє мерія

Міський голова Рівного Олександр Третяк заявив, що варіант про забезпечення фахівця житлом запропонував головлікар ЦМЛ Євгеній Кучерук. Запрошений спеціаліст «працюватиме на благо міста й розвиватиме найкращі умови й методики по трансплантації», – сказав мер.

«Тому ми зі своєї сторони готові піти на такий крок – забезпечити житлом, всіма необхідними речами людей, цілу команду, яка зможе працювати тут. Дійсно, розвиток такого медичного ІТ-кластеру по медичному туризму – це в перспективі має дуже серйозний зиск як для міста, так і для лікарні», – зазначив Третяк.

Він уточнив, що на ринку послуг з трансплантації й інших медпослуг Рівне – конкурентне. Тут можна дешевше, у порівнянні з закордоном, надавати й отримувати такі послуги, а це може зумовити потік пацієнтів.

Щодо механізму виділення містом житла для спеціаліста, то Олександр Третяк зазначив, що це «технічна процедура».

«Нам важливо, щоб це був спеціаліст високого рівня, який реально зможе тягнути висококласну роботу по організації роботи цього відділення. Надати житло для міста не буде складною проблемою», – сказав міський голова.