Рівне відвідали представники Українського фонду соціальних інвестицій

07-06-2022 Новини

Ця організація втілює чимало проєктів щодо удосконалення соціальної інфраструктури у багатьох регіонах України.

«У Рівному ми не маємо поки жодного об’єкту, але впевнений, що зможемо знайти спільну мову та почати працювати тут. Ми пропонуємо реконструювати, відремонтувати, адаптувати приміщення, які поки не пристосовані для життя, під гуртожитки чи квартири для вимушено переміщених осіб. Особливий акцент робимо на термомодернізації цих приміщень», - розповів директор регіонального представництва Українського фонду соціальних інвестицій Василь Буртник.

Ця програма надзвичайно цікава для Рівненської громади, адже може допомогти із вирішенням житлового питання внутрішньо переміщених осіб, котрі зараз живуть у гуртожитках Рівного, відзначив міський голова Рівного Олександр Третяк:

«Їх у нас понад півтори тисячі. Розумію, що початок нового навчального року не за горами, і ми повинні підготуватися, щоб студенти з вересня могли повернутися у свої гуртожитки. Тому зацікавлені максимально швидко визначитися з переліком об’єктів, які можуть оглянути фахівці фонду, щоб обрати той, в якому готові розпочати роботи».

Примітно, що фонд за сприяння донорів сам проводить усі тендерні процедури, виконує роботи, по завершенню яких місту залишиться розподілити квартири поміж тими ВПО, хто цього потребує. Звісно, під контролем представників іноземних донорів, аби були дотримані усі законодавчі норми та процедури.

Відразу після зустрічі представники Фонду вирушили на огляд двох об’єктів, які вже можуть претендувати на участь у програмі.

Про це повідомляє офіційний портал Рівнеради.