Рівненська громада матиме оновлений Статут

12-11-2021 Новини

Чинний Статут датований 2001 роком та має численні зміни до нього у вигляді розрізнених рішень. До того ж, Рівне територіально стало більшим. До міста приєднався новий суб’єкт місцевого самоврядування – смт. Квасилів. Саме для врегулювання та узгодження таких змін потрібен якісний Статут міста та інші інструменти громадської участі.

Над головним документом громади з березня цього року працювала робоча група у складі експертів проекту Ради Європи, депутатів, представників громадського сектору, спеціалістів Рівненської міської ради та її виконавчого комітету.

Запропонований документ враховує зміни в законодавстві, вимоги та виклики, які постають нині перед місцевим самоврядуванням. Передбачені нові інструменти діалогу влади та громади.

Статут складатиметься із 12 розділів. Особливої уваги заслуговують розділи, де прописані форми безпосередньої участі територіальної громади у вирішенні питань місцевого значення, участь дітей та молоді у місцевому самоврядуванні, є новий розділ, у якому регламентується робота старости.

- Я дуже вдячний усім, хто долучився до створення оновленого Статуту, особливо, експертам Максиму Лацибі та Максиму Лукінюку, які були делеговані проєктом Ради Європи, а також фахівцям виконавчих органів, громадським активістам, - наголосив міський голова Олександр Третяк.

Невдовзі документ буде доступний широкому загалу, відбудуться публічні консультації, щоби Статут був максимально відпрацьований перед винесенням його на сесію Рівнеради.

Про це повідомляє офіційний портал Рівненської міської ради.