Рівненська міська рада працює над оновленням програми «Безпечне місто»

05-02-2021 Новини

Програма «Безпечне місто» – це система камер відеонагляду, які орієнтовані на моніторинг ситуацій в місті та попередження подій. Це не тільки розпізнавання номерних знаків автомобілів та облич, а й комплексна аналітична система, яка автоматично надає інформацію про трафік на вулицях, вчасність руху громадського транспорту та інше.

Сьогодні дві компанії презентували свої програми, у яких зазначили основні свої переваги. Акцентували увагу на технічних складових, а саме: оснащення аналітичними функціями, можливості зменшення навантаження на мережу, встановлення датчиків руху та світла, якісне розпізнавання номерних знаків та облич.

Міський голова Рівного Олександр Третяк наголосив, що програма «Безпечне місто» надзвичайно важлива для міста, яка включає в себе муніципальну складову, завдяки цьому ми можемо спостерігати за пересуванням комунальної техніки, за тим як вона працює, а також побудувати алгоритми розвантаження вулиць.

- Ми маємо забути вислів «камери спостереження». Ми повинні застосовувати вислів «камери безпеки», «ситуаційні камери». Це набагато розширює можливості. Ситуаційна побудова стану справ у місті. Це вимога сьогодення. Потрібно збільшити кількість камер, включаючи Квасилів. Також будемо спілкуватися із сусідніми ОТГ, щоб встановити їх при в'їзді до Рівного, - зазначив міський голова Рівного Олександр Третяк.

Про це повідомляє офіційний портал Рівненської міської ради.