Рівненський «Авангард»: що каже влада про перспективи добудови спортарени

02-05-2022 Новини

Стадіон «Авангард» у Рівному добудовуватимуть після перемоги України у війні з РФ. Про це розповів президент Української асоціації футболу Андрій Павелко, пише Суспільне. Міський голова Олександр Третяк зазначив, що наразі веде перемовини зі спонсорами, аби ті допомогли добудувати арену. На об’єкті, з його слів, наразі відбуваються «мінімальні роботи».

Реконструкцію стадіону почали навесні 2019-го, а після повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну процес майже зупинився. Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль запевняє, що будівництво спортивних об’єктів в області не втратило своєї актуальності.

«Розуміючи, що Рівненщина збільшиться у кількості населення, ми змушені будемо добудовувати спортивні об’єкти, аби діти, які приїдуть до нас, могли займатися всіма видами спорту. Сьогодні стадіон майже готовий і його просто гріх не закінчити, щоб «Верес» й інші команди з України грали тут, як на домашньому стадіоні», - розповів Віталій Коваль.

Водночас президент УАФ Андрій Павелко зазначив, що багато стадіонів по всій країні – зруйновані. Будівництво та відбудова нових, за його словами, відбуватимуться по закінченню війни.

«Зараз питання тільки у перемозі і всі наші думки тільки про наших військових, про нашу армію. А вже після перемоги ми знайдемо всі головні питання, які будуть в черзі по відбудові нашої держави», - сказав Андрій Павелко.

Міський голова Олександр Третяк уточнив, що наразі веде перемовини з інвесторами, які можуть профінансувати закінчення реконструкції «Авангарду».

«Я не буду розкривати всіх секретів, але веду певні перемовини на предмет залучення деяких цікавих інвестиційних програм на продовження будівництва нашого стадіону. Якщо це вдасться - це буде шикарний проєкт і, я думаю, ми будемо мати на виході гарний результат і продовження реконструкції. Не просто завершення, а повне оздоблення, повне функціонування нашого стадіону», - пояснив мер.

За словами Олександра Третяка, наразі будівництво повністю не зупинене і заморожувати його не планують. Він пояснив, що підрядник проводить мінімальні роботи за обігові гроші, адже капітальні видатки з бюджету під час війни заборонені постановою уряду.

Що відомо

Станом на 22 лютого 2022 року «Авангард» був готовий на 65%. Таку інформацію тоді озвучив голова ОДА Віталій Коваль. Директор фірми-підрядника реконструкції Юрій Фалко уточняв, що спортивну арену будували в борг, а сума боргу - 140 млн. грн.

Загалом вартість робіт на головній арені міста оцінювали у 660 млн. грн. Завершити реконструкцію планували до кінця весни 2022 року, кінцевою фазою мали стати вкладання бруківки й асфальтування доріжок.

За словами Юрія Фалка, Офіс президента тоді збирав інформацію щодо можливості розпочати північну і південну трибуни стадіону, аби до кінця року ввести комплекс в експлуатацію повністю.