Рівненський міжнародний аеропорт повинен відновити повноцінну роботу

19-05-2021 Новини

19 травня відбувся форум «Рівне: Аеропорт 2.0», метою якого стало напрацювання дорожньої карти розвитку аеропорту, що має стати точкою капіталізації регіону, сучасним центром туризму та ділової активності.

Цей захід є спільною ініціативою міського голови Рівного Олександра Третяка за підтримки обласної ради та облдержадміністрації.

Участь в обговоренні взяли авіаперевізники та представники туристичних операторів, фахівці з питань розвитку аеропортів.

- Це пріоритет для мене, як міського голови та усієї нашої команди. Саме тому ініціював зустріч з керівниками області, авіаперевізниками та представниками туристичних операторів, питань розвитку аеропортів. Впевнений, що тільки спільними зусиллями ми можемо рухатися по вибору правильного шляху, - зазначив Олександр Третяк. - Надважливо, щоб Рівненський міжнародний аеропорт міг приймати не лише вантажні перевезення, а й пасажирські рейси!

Зараз аеропорт на порозі важливого питання менеджменту і хто буде далі управляти підприємством. Адже саме зараз відбувається конкурс на посаду керівника аеропорту.

Жанна Бондар, голова правління ГО «Асоціація туристичних агентств Рівненщини» говорить про те, що попри пандемію, туризм в області мав лише 25 відсотків падіння. Тим самим Рівненщина має потужний потенціал, а також аеропорт стане поштовхом для залучення інвестицій та розвитку бізнесу.

Експерти у сфері авіації, присутні на заході, відзначають, що рівненський аеропорт не відповідає сертифікаційним вимогам, що містяться в нормативних документах, які необхідні для забезпечення належного рівня безпеки польотів і роботи авіаційного та іншого персоналу в процесі експлуатації аеропорту, дотримання яких необхідне для забезпечення якісної, надійної та безпечної роботи.

Тож насамперед треба забезпечити технічні можливості та пройти сертифікацію.

Тим самим міський голова чекає від нового керівника чітких пропозицій для того, щоб у Рівному повноцінно почав працювати Міжнародний аеропорт.

Про це повідомляє офіційний портал Рівненської міської ради.