Рівнерада офіційно зменшила розмір надбавок меру і начальникам

15-04-2022 Новини

Депутати Рівнеради зменшили розмір надбавок і премій посадовцям, які працюють на керівних посадах. Таке рішення прийняли на позачерговій сесії 15 квітня. Якщо раніше премії керівникам могли сягати до 180%, то у зв’язку із дією воєнного стану їх обмежили до 10%. Про це пише Суспільне.

За перший місяць війни премії були в повному розмірі, а після оприлюднення розпорядження із надбавками в соцмережах у частини аудиторії це викликало обурення. За кілька днів мер відреагував та видав нове розпорядження.

«Я ще на початку квітня, підписавши розпорядження, зняв усі премії і надбавки до мінімально гарантованого рівня забезпеченості. Хочу подякувати всім чиновникам, працівникам виконкому, котрі самовіддано день і ніч працювали на підтримку ЗСУ, на забезпечення життєдіяльності міста», - сказав Олександр Третяк під час розгляду питання на сесії 15 квітня.

Що ж до премії та надбавки міського голови, то розмір таких доплат йому погоджує сесія. Зі слів Олександра Третяка, наразі його оклад складає 15 900 гривень.

«Міський голова сам собі не підписує ні надбавок, ні премій. Всі ці речі регламентуються відповідними постановами і сесією міськради. Оскільки я озвучив, що всі керівники управлінь, департаментів будуть отримувати оклад і 10%, аналогічно рішенням сесії сьогодні маємо прийняти, що і міський голова отримує оклад і мінімальні гарантовані державою надбавки», - звернувся до депутатів мер.

Таку пропозицію Рівнерада підтримала. Після цього міський голова пояснив, що 10% надбавки стосуватимуться лише його, заступників, керівників управлінь і департаментів.

«До рівня головних спеціалістів, спеціалістів, це питання не стосується. Вони будуть отримувати з тими самими надбавками і преміями в розмірі 100-150%», - додав Третяк.

Водночас міський голова назвав зарплати рядових працівників комунальних підприємств та міськради низьким навіть на фоні мінімальної зарплати у 6,5 тисяч гривень: оклад спеціаліста у виконкомі - 4 тисячі, оклад у головного спеціаліста - 4,5 тисячі гривень.

Що відомо

У розпорядженні міського голови за 25 березня 2022 року йшлося про преміювання директорів департаментів та начальників управлінь і служб у розмірі 180% окладу, їх заступників - 140%, працівників виконкому - 45%, службовців виконкому - 100%.

Після осуду в соцмережах такого підходу в період війни, мер видав розпорядження про зменшення премій посадовцям, а саму подію назвав «хайпом, який підняли деякі політикани в час війни, маніпулюючи свідомістю і розумом людей».