Рівнерада погодила призначення Миколи Дядюся на посаду заступника мера

30-03-2023 Новини

Рівнерада погодила кандидатуру Миколи Дядюся на посаду заступника голови Рівненської міської ради. Таке рішення депутати прийняли на засіданні 30 березня. Микола Дядюсь тимчасово замінить на цій посаді Олександра Миронюка, який у ЗСУ. Про це повідомляє Суспільне.

Двоє заступників міського голови Рівного перебувають у лавах ЗСУ, працює — четверо, зазначив мер міста Олександр Третяк.

«Зокрема по вертикалі архітектури заступник Олександр Миронюк — у ЗСУ, керівник управління архітектури Дмитро Котляров — у ЗСУ. І архітектурно-будівельна галузь — без управлінців. А зараз, у рамках відновлення роботи в архітектурній сфері і будівництво відновлюється, потрібно право підпису, затверджувати чимало архітектурних, земельних питань. Галузь була без відповідальних людей, які могли б це затверджувати, приймати ті, чи інші рішення. Тому це було гостро необхідно на тимчасових засадах назначити цього заступника», — пояснив Олександр Третяк.

Він уточнив, що профільний заступник Олександр Миронюк, поки служить в ЗСУ, не отримує заробітну плату, він «тимчасово увільнений». Тому жодних додаткових фінансувань на новопризначеного заступника не буде.

Олександр Третяк озвучив і першочергові завдання, які отримав Микола Дядюсь:

«Навести чіткість та фокус уваги на питання, яке зараз є гостре — по вулиці Шевченка, також дав доручення розібратись у питанні так званого Сільпо. Так само — знесення незаконно встановлених тимчасових споруд, МАФів».

Новопризначений заступник Микола Дядюсь під час виступу перед депутатами зазначив, що має 16-річний досвід у галузі містобудування:

«Маю відповідну вищу освіту, чітко розумію цілі і завдання у роботі ввірених мені підприємств і управлінь. Впевнений, що використаю свої знання, щоб забезпечити їхню якісну і скоординовану роботу».