Рівнерада проголосувала за рішення, щоб забрати землю в УПЦ (МП)

10-04-2023 Новини

На позачерговій сесії Рівненської міської ради 10 квітня депутати прийняли рішення про припинення права користування земельними ділянками на території громади, які використовує УПЦ (Московський патріархат) та звернулися до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Управління служби безпеки України в Рівненській області щодо заборони діяльності УПЦ (МП) в Україні.

Як повідомляє «Четверта влада», під час засідання міський голова Олександр Третяк зачитав список відсутніх.

Від фракції «Слуга Народу» – Олександра Коваленко, Любов Романюк, Юрій Чаборай. Міський голова каже, що вони у відрядженні. Та Віталій Коваль. Він, як начальник Рівненської обласної військової адміністрації був на засіданні обласної ради, що розглядала заборону діяльності УПЦ МП на території Рівненщини.

Від фракції «Європейська Солідарність»  – Павло Алексєвич, Дмитро Котляров та Тарас Обоїста. Усі троє служать у ЗСУ.

Від партії «Рівне Разом» – Михайло Жаровський. Олександр Третяк каже, що він проводить богослужіння. Михайло Жаровський – настоятель парафії храму Всіх Волинських святих УПЦ (МП), що розташований на вулиці Євгена Коновальця у Рівному. Цей храм – один із тих, у кого депутати забрали право користування землею.

Від фракції «Голос» – Микола Бляшин. За словами Олександра Третяка, він у відрядженні.

Від фракції «За майбутнє» – Анатолій Чугуєвець. Не відомо чому.

Від фракції «Батьківщина» – Олександр Курсик. Він служить у ЗСУ.

З позафракційних на засіданні не було Федора Мисюри (він у ЗСУ) та секретаря Рівненської міської ради Віктора Шакирзяна, але його Олександр Третяк, зачитуючи хто відсутній, не згадав.

Фракція «Свобода» була у повному складі.

Нагадаємо, що позачергову сесію щодо цього питання міський голова скликав ще на 7 квітня. Але тоді не зібрали достатньої кількості депутатів для голосування. Тому засідання перенесли на 10 квітня.