Рівнерада скасувала паспорти прив’язки тимчасових споруд біля «Сільпо»

01-10-2021 Новини

30 вересня під час сесії Рівненської міської ради депутати більшістю голосів підтримали рішення про зобов’язання управління містобудування та архітектури анулювати паспорти прив’язки групи стаціонарних тимчасових споруд від 14 січня 2021 року на вулиці Київській біля супермаркету «Сільпо».

Нагадаємо, що першим цю проблему публічно підняв депутат Рівнеради від партії «Голос» Святослав Клічук.

20 вересня міський голова Олександр Третяк з цього приводу заявив на своїй сторінці у Фейсбуці:

«Моя позиція чітка та беззаперечна – цю справу повинна розслідувати поліція та винні мають бути покарані! Доручив управлінню містобудування та архітектури, головному архітектору міста, ДАБК максимально надати інформацію та співпрацювати з правоохоронними органами задля швидшого вирішення справи.

В зв’язку з резонансом, який виник навколо цього будівництва фахівці з управління  містобудування та архітектури будуть долучені до процесу і повинні підготувати копії всіх дозвільних документів, які видавались за цією адресою, і передати їх правоохоронним органам. Їх обов’язок перевірити законність, а також надати правову оцінку встановлення тимчасових споруд.

Я зацікавлений, щоб ці дії мали кваліфіковану правову оцінку, а винні покарані.

А нині доручив призупинити видавати паспорти прив’язки на розміщення МАФів до з’ясування обставин, які виникли при видачі даних дозвільних документів».

Це питання стало предметом розгляду на позачерговому засіданні сесії Рівнеради 24 вересня. Відповідне розпорядження підписав як в.о. міського голови Віктор Шакирзян.

На своїй сторінці у Фейсбуці він, зокрема, заявив:

«Я також дав доручення управлінню містобудування та архітектури, земельних відносин та міському ДАБІ підготувати на розгляд депутатів докладний експертний звіт та висновки, щодо правомірності дій забудовника і посадових осіб, що раніше видали йому відповідний дозвільний пакет документів.

Моя особиста позиція щодо проблеми забудови міста давно відома – всі мають працювати в рамках закону і за єдиними та прозорими правилами. Головним завданням депутатського корпусу зараз є напрацювання таких рішень і механізмів, які унеможливлять виникнення подібних прецедентів у майбутньому».

Але тоді на позачерговому засіданні за пропозицію доручити управлінню архітектури скасувати паспорти прив’язки на ті кіоски не вистачило кількох голосів.

Після ж прийняття нинішнього рішення, як повідомляє Суспільне, начальник управління містобудування та архітектури, головний архітектор міста Дмитро Котляров зазначив, що воно «ні до чого не призведе» і його можуть скасувати через суд.

«Коли я завтра підпишу скасування цих паспортів, то споруди магічним чином не зникнуть, бо в Рівному є порядок визнання, знесення і так далі. На сьогодні виконком прийняв 400 рішень про знесення різних форм, щоб їх зібрати й вивезти, то треба як мінімум два гектари землі», – сказав Дмитро Котляров.