Рівнерада виділила 300 млн грн військовим та на оборону області. На що їх витратять

14-02-2023 Новини

У Рівному 14 лютого під час засідання сесії міськради депутати виділили 300 мільйонів гривень на оборону області та потреби військових. Це відбулось із другої спроби, на попередній сесії 9 лютого депутатський склад не зібрався після перерви. Про це повідомляє Суспільне.

Як повідомив мер Олександр Третяк, на ці гроші планують укріплювати кордон, комплектувати військові частини та угрупування, будувати інженерно-фортифікаційні споруди, оснащувати військовослужбовців відповідною технікою та екіпіруванням.

Міський голова Рівного розповів, як будуть розподілені 300 мільйонів гривень:

- 150 мільйонів — передадуть, як субвенцію для ОВА для зміцнення обороноздатності регіону;

- 50 мільйонів — спрямують на підтримку військових, зокрема, військових частин, які базуються на території Рівненської громади та військових формувань, де служать рівняни;

- 100 мільйонів — перерахують на придбання військових облігацій.

За словами мера, загалом гроші спрямують на потреби забезпечення, безпілотники та ударні дрони, реабілітацію поранених, посилення безпеки міста, зокрема, розширення програми відеоспостереження.

Ситуація в області

Виділили гроші на оборону області в 52 територіальних громадах, зазначив 14 лютого начальник ОВА Віталій Коваль. Таке рішення рекомендувала Рада оборони області від 26 січня 2023 року.

«Кожній тергромаді визначали суму на оборону за наступним алгоритмом: частина сплаченого військовими ПДФО або вільні залишки. Прикордонні громади вже витратили набагато більше на зведення оборонних рубежів на своїх територіях, тож їм не доводилися завдання про виділення коштів», — додав він.