Рівнерада звернулася до керівництва країн Європи та США щодо ситуації в Україні

06-03-2022 Новини

5 березня у сесійній залі на позачергове засідання зібралося 34 депутати Рівненської міської ради. У порядку денному лише два питання – обидва звернення до міжнародної спільноти.

Перше адресоване президентам США, Франції, канцлеру Німеччини, прем’єр-міністру Великобританії, Генеральному секретарю НАТО, урядам та парламентам країнам-членам НАТО, послам та дипломатичному корпусу усіх держав НАТО щодо підтримки прохання президента Володимира Зеленського щодо закриття неба над Україною. Депутати просять іноземних колег підтримати це звернення.

Друге звернення – до міст-партнерів та Конгресу регіональних і місцевих влад Ради Європи щодо ядерної загрози у зв’язку з обстрілами Запорізької атомної електростанції. У зверненні Рівнерада просить світ оперативно зреагувати на напад російських військ на АЕС та зупинити війну, надіслати це звернення урядам країн й зробити усе необхідне, аби зупинити війну, відвернути ядерну загрозу, яка нависла над Україною і Європою.

Обидва звернення депутати підтримали одноголосно. Документи оперативно будуть перекладені на англійську мову та надіслані адресатам.

Про це повідомляє офіційний портал Рівненської міської ради.