Рівнераду просять про надбавку для в.о. мера Шакирзяна. Як він відреагував

19-09-2023 Новини

Рівнерада має розглянути проєкт рішення про встановлення надбавки у розмірі 50% від окладу для секретаря міськради Віктора Шакирзяна, який після звільнення Олександра Третяка виконує обов'язки міського голови. Про це пише Суспільне.

Відповідний документ оприлюднили на сайті міськради. У соцмережах це викликало дискусію.

19 вересня секретар зібрав пресконференцію спільно з начальницею відділу фінансової діяльності Ларисою Сивою, яка подала цей проєкт.

Зі слів фінансистки, постанова Кабміну регулює оплату праці через рішення сесії лише міському голові:

«Ця надбавка є обов'язковою. В постанові пише, що керівникам структурних підрозділів, їх заступникам, спеціалістам — у розмірі до 50% посадового окладу з урахуванням рангу».

Вона пояснила, що урядова постанова визначає посадовий оклад Віктора Шакирзяна у розмірі 13,5 тисяч. Доплата за ранг становить близько 600 гривень, вислуги посадовець не має.

«Ми просимо 50%, бо зарплата міського голови затверджується не на один рік, а каденція буде ще два роки й надбавка може змінюватись. Ми просимо 50%, але Віктор Володимирович (Шакирзян, - ред) її зовсім не хоче. Рішення сесії може бути від 10 до 50%», — додала Сива.

Реакція Шакирзяна

Секретар Рівнеради під час пресконференції нагадав, що з 28 березня 2022 року він не отримує зарплату від мерії та продемонстрував відповідне прохання на ім'я тодішнього мера Олександра Третяка. Дискусію з приводу надбавок, каже, у соцмережах бачив.

«У мене є документ, мені взагалі не приходить на картку. Ці кошти перераховуються на військовий госпіталь, є підтверджуючий документ з бухгалтерії. Щодо надбавки, то ці гроші аналогічно будуть перераховуватись в той заклад», — сказав посадовець.

У міську раду Шакирзян прийшов з будівельного бізнесу.

«Якщо хтось думає, що я за заробітну плату чи ще щось... Я своїм прикладом хочу показати, що кожен керівник, чиновник, хто має можливість, має перераховувати гроші на допомогу», — сказав він на пресконференції.

В.о. міського голови Віктор Шакирзян став з вересня 2023 року, після того, як за рішенням суду Олександра Третяка звільнили з посади через корупційне адмінпорушення, пов'язане з конфліктом інтересів під час преміювання посадовиці, яка вносила пожертву у його передвиборчий фонд.