Сіль у Рівному буде: панікувати не треба

31-05-2022 Новини

Нестачу солі на полицях торгових закладів помітили й у Рівному.

Як зауважив міський голова Рівного Олександр Третяк, до повномасштабного вторгнення рф на територію України, місто закуповувало сіль на підприємстві «Артемсіль» та в Білорусі.

«Підприємство «Артемсіль» – найбільший видобувач та дистриб’ютор солі в Європі через обстріли припинив зараз свою роботу. Купувати у білорусів ми зараз не маємо морального права, тож у перші дні зупинки українського підприємства зустрівся з головним трейдером, який постачав сіль у нашу громаду. Домовилися, що потрібно відразу шукати альтернативу. Тож трейдери уклали міжнародні контракти з Угорщиною, Румунією, Польщею. Сіль уже фактично рухається залізничним сполученням до Рівного. Її має вистачити не лише для Рівного, а й для інших міст, інших регіональних центрів нашої країни», – зазначив міський голова Рівного Олександр Третяк в ефірі «Українського радіо».

Керівник департаменту економічного розвитку Рівненської міської ради Володимир Липко, наголосив, що зміна постачальників вплине на ціну солі.

«Звісно, вона не буде такою, як була в «Артемсіль», але сіль буде, тому прошу не нагнітати та не створювати ажіотажу. До того ж сіль не настільки критична при формуванні цін на інші продукти, тому думаю, що кардинально це на ріст цін не вплине», – каже Володимир Липко.

До того ж, за словами міського голови, підприємства, які виготовляють хліб для міста отримають сіль з резервних запасів Рівного.

Про це повідомляє офіційний портал Рівнеради.