Сміттєвій реформі у Рівному бути

19-02-2021 Новини

У рамках кампанії #Дій_для_Рівного та публічної консультації відбувся круглий стіл щодо налагодження належного поводження із відходами у Рівному. Захід об’єднав представників влади, КП «КАТП 1728», депутатів Рівненської міської ради та громадськість.

Під час заходу Марія Цип’ящук, юристка громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини в місті Рівному познайомила учасників заходу із чинним нормативним регулюванням поводження із відходами у нашому місті, а Анна Прогожук, представниця громадської станції сортування сміття Екологічні розповіла, які переваги має місто від роздільного збирання відходів і поділилася досвідом співпраці станції сортування з представниками бізнесу у цьому процесі.

Сергій Марчук, керівник КП «КАТП 1728» погодився, що роздільне збирання сміття важливе і зазначив, що для його забезпечення підприємство має покращити свою матеріально-технічну базу.

Депутати міської ради Оксана Майборода та Сергій Васильчук наголосили, що у місті має бути прийнята комплексна програма поводження з відходами, яка включатиме як питання обрання найбільш прийнятної системи роздільного збору сміття та вибір подальшого шляху його переробки, так і питання проведення масштабної просвітницької кампанії.

Основним результатом заходу стала домовленість між депутатами та громадськістю про спільну підготовку та подальше доопрацювання міської програми поводження з відходами, яку має згодом затвердити Рівненська міська рада з метою формування сталої політики міста у цьому напрямку.

Поліна Полюхович, засновниця громадської станції сортування сміття «Екологічні» зазначає: «Запровадження роздільного збору сміття у Рівному – важливий процес, тож він має бути добре продуманий. Під час сьогоднішнього заходу пролунало багато думок та пропозицій, що значно різняться, але сподіваюсь, нам вдасться знайти оптимальне рішення та розробити вдалу програму поводження з відходами. Тішить те, що є багато небайдужих до цього питання в місті, тож з‘явилась надія на його системне вирішення».

Про це повідомляє офіційний портал Рівненської міської ради.