Соцзахист ветеранів АТО та соціалізація дітей з інвалідністю – пріоритети «Турботи»

18-02-2021 Новини

Для вирішення соціальних проблем рівнян потрібні не просто одиничні заходи, а програми, які б дозволили систематично допомагати соціально незахищеним верствам населення. Саме такою є Комплексна соціальна програма «Турбота» на 2021-2023 роки.

Ця програма діє у Рівному вже не перший рік, але цього разу має певні відмінності.

- Ми зробили акцент на соціальному захисті учасників бойових дій, а також соціалізації певних категорій дітей з інвалідністю, - говорить міський голова Рівного Олександр Третяк. – В рамках програми заплановано заходи щодо соціальної адаптації та інтеграції в суспільство дітей-аутистів, дітей з синдромом Дауна та ДЦП. Також передбачено підвищення рівня соціальної захищеності учасників АТО та ООС і членів їхніх сімей.

Загальна сума програми складає понад 10 мільйонів гривень. Її виконання зробить крок до позитивних зрушень на шляху зростання рівня добробуту різних за соціальними і віковими ознаками цільових груп населення з урахуванням їхніх реальних потреб; удосконалення системи надання соціальної допомоги найбільш вразливим верствам населення, посилення адресної спрямованості; подальший розвиток системи надання соціальних і реабілітаційних послуг.

Про це повідомляє офіційний портал Рівненської міської ради.