Третяк ветує депутатське рішення про премію собі та заступникам

26-10-2022 Новини

На сесії, яка пройшла у четвер, 20 жовтня, депутати ухвалили рішення повернути премію начальникам управлінь, керуючій справами та заступникам міського голови. Про це пише «Рівне вечірнє».

Міському голові Олександру Третяку депутатський корпус встановив премію у розмірі 50% від посадового окладу.

«Ще у квітні депутати обмежили премії спеціалістам міської ради. Однак, відповідно до закону, передбачено, що працівник органу місцевого самоврядування має гарантовані 10% премії. Тому на бюджетній комісії попереднє рішення про премії вирішили виправити.

Взагалі потрібно розуміти, що заробітна плата чиновника складається із посадового окладу, різних доплат та премії. Фактично премія – це частина зарплати, а не якесь заохочення. Наприклад, ставка головного спеціаліста у міській раді складає 5 тисяч гривень. Зараз керівник управління має зарплату близько 10 тисяч гривень. І це є критично мало для начальника управління, від рішень якого залежить життєдіяльність Рівного. За ці гроші зараз люди працюють понаднормово. Тому депутати на сесії хотіли це виправити.

Однак вони ще й встановили мені премію в розмірі 50%. Я особисто готовий працювати без премії. Тому я це рішення ветую, бо не хочу, щоб політики спекулювали на цій темі. Вони спекулюють на мені, а страждають працівники міської ради», - прокоментував ситуацію міський голова Олександр Третяк.

Після вето міського голови впродовж 15 днів має зібратися сесія міської ради. Депутати мають або подолати вето, або його підтримати. Для подолання вето міського голови треба 28 голосів.

У міській раді проситимуть у депутатів змінити рішення про премії. Премії хочуть повернути спеціалістам, щоб вони отримували достойну заробітну плану, проте міський голова від премії планує відмовитися.