У 2025 році в Рівненській громаді планують запровадити електронний квиток

12-09-2024 Новини

З 2025 року у тролейбусах та автобусах Рівного планують запровадити розрахунок за проїзд за допомогою електронного квитка. Почнуть з комунального транспорту, а далі запровадять новацію і в маршрутках.

Про це 12 вересня Суспільному повідомив виконувач обов'язків міського голови Віктор Шакирзян.

Додамо, що впровадити електронний квиток у Рівному планували ще у 2014 році. Рівнянин Андрій Овдійчук розповів, що таким способом оплати користувався у Києві:

«Саме мав досвід користування безпосередньо в автобусному транспорті, дуже зручно. При тому, що без різниці — чи це телефоном, чи це карта банківська. Без готівки собі зайшов, оплатив, проїхався і вийшов».

Рівнянка Софія розповіла, що громадським транспортом користується щодня:

«Всі користуються: і підлітки, і дорослі, молодь взагалі. Користуються картками, оплачують. Було б дуже вигідно, якби ось такий проїзд був би».

«Вся Європа на цьому стоїть, а так, як ми центр Європи, я б так сказала, що нам треба це впровадити обов'язково. Це дуже добре, це крок вперед», - поділилася рівнянка Галина Івченко.

Як пояснив виконувач обов'язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян, спочатку безготівкову оплату за проїзд планують ввести у комунальному транспорті. Потому розглянуть можливість впровадити електронний квиток у всіх маршрутках міста. Зі слів чиновника, за допомогою такої системи оплати хочуть проаналізувати пасажиропотік:

«Стоїть задача до 1 січня 2025 року. З того моменту ми зможемо почати процедуру закупівлі тих чи інших послуг, чи того, чи іншого оператора, який дозволить впровадити електронний квиток в нашій громаді. Це стосується поки що комунального підприємства «Рівнеелектроавтотранс». Тобто, ми спочатку хочемо на ньому зробити, люди будуть звикати. Це не можна буде сказати, що 1 січня люди будуть їздити лише по електронному квитку. Ми будемо це впроваджувати поступово, в нас є досвід інших міст».

Вперше на Рівненщині запровадили електронний квиток у місті Костопіль у травні минулого року. Другим містом в області з безготівковою оплатою став Вараш місяць тому.