У Квасилові після півтора року ремонту відкрили амбулаторію

20-01-2023 Новини

У селищі Квасилів Рівненської громади 20 січня запрацювала відремонтована амбулаторія. Роботи розпочали півтора року тому, щоб підлаштувати під вимоги Національної служби здоров’я, серед яких — доступність для людей з інвалідністю. На час ремонту пацієнтам доводилось їздити у місто. Про це пише Суспільне.

У перший день роботи відремонтованої амбулаторії її відвідала квасилівчанка Раїса Семенюк. Доти жінці доводилося їздити до лікарів у Рівне.

«Було важко людям похилого віку, мамам з дітками, мамам, які водять дітей в садочок. Треба було швидко, тож таксі часто доводилося наймати, черги займати, бо в Рівному дуже великі черги», — пояснила Раїса Семенюк.

Ремонт амбулаторії розпочали влітку 2021 року і до жовтня планували завершити. Та через воєнний стан всі капітальні видатки використати не могли.

На ремонт, який тривав півтора року, загалом витратили сім мільйонів гривень з міського бюджету. У відремонтованій амбулаторії є 16 працівників, вона є структурним підрозділом центру ПМСД «Центральний».

«Ми маємо в квасилівській амбулаторії трьох сімейних лікарів, два з них є суто сімейними лікарями і одна лікарка раніше була педіатром, ми її перенавчили. Тепер вона прийматиме і дорослих, і дітей. Окрім того, ми взяли ще сюди лікаря-гінеколога на пів ставки», — розповів директор центру ПМСД «Центральний» Олег Шрам.

Ірина Бренеч перекваліфікувалася з педіатрині в сімейну лікарку і тепер працюватиме в Квасилові:

«Я тут вперше, бо насправді працювала в Рівному весь час. Вражена, наскільки все якісно зроблено. Я вважаю, що в таких умовах, певно, всі лікарі хотіли б працювати. Зараз мало, бо порівняно нещодавно працюю, приблизно 250 декларацій. Але я так розумію, що ті люди, які в Рівному були задекларовані, знаючи, що тут відкрилася така сучасна амбулаторія — повернуться сюди».

Окрім амбулаторії, зробили ремонт у відділенні екстреної служби. Для її бригади передали реанімобіль, котрий надали благодійники з Польщі.