У міській раді обговорили заходи щодо підтримки малого та середнього бізнесу на період карантинних обмежень

23-12-2020 Новини

18 грудня 2020 року за ініціативою голови постійної комісії з питань економічного розвитку, промисловості, інвестицій, підтримки підприємництва та регуляторної політики – Тимощук Тамари Ульянівни, в приміщенні виконавчого комітету Рівненської міської ради відбувся круглий стіл з питання: обговорення заходів щодо підтримки малого та середнього бізнесу на період карантинних обмежень.

Як повідомляє офіційний портал Рівненської міської ради, на засіданні були присутні та приймали участь в обговоренні:

1) секретар Рівненської міської ради – Шакирзян Віктор Володимирович;

2) депутати Рівненської міської ради 8-го скликання, також члени постійної комісії з питань економічного розвитку, промисловості, інвестицій, підтримки підприємництва та регуляторної політики: Кулакевич Анастасія Федорівна та Нездюр Олена Ярославівна;

3) начальник Управління комунальною власністю виконавчого комітету Рівненської міської ради – Поліщук Наталія В’ячеславівна;

4) начальник РВ ФДМУ по Рівненській та Житомирській областях - Бережний Кирило Михайлович, Перший заступник начальника РВ ФДМУ по Рівненській та Житомирській областях - Прилуцька Тетяна Віталіївна, начальник відділу оцінки майна та майнових прав РВ ФДМУ по Рівненській та Житомирській областях - Сідлярук Ірина Олександрівна, депутат Рівненської обласної ради - Богатирчук Світлана Кирилівна.

На засіданні проводилося обговорення можливостей, якими представники малого та середнього бізнесу можуть скористатися на період карантинних обмежень. У зв’язку з прийняттям Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» тимчасово платники єдиного податку першої групи звільняються від сплати цього податку за грудень 2020 року та січень – травень 2021 року. При цьому ставки єдиного податку для першої групи платників єдиного податку, встановлені у порядку, визначеному пунктом 293.2 статті 293 Податкового кодексу України, за такі періоди не стягуються.

Підприємці, які орендують державне майно мають право звернутися із заявою до Регіонального відділення Фонду державного майна України щодо можливості звільнення від сплати податку. Ті ж, які орендують комунальне майно, також мають право звернутися із заявою до Управління комунальною власністю щодо можливості звільнення від орендної плати в період карантину.

Списанню підлягає податковий борг (у тому числі штрафні санкції і пеня) платника податків, сукупний розмір якого за усіма податками і зборами не перевищує 3 060 грн. (включно), що обліковувався станом на 1 листопада 2020 року та залишився несплаченим/ непогашеним станом на дату списання такого боргу. списання здійснюється контролюючим органом одноразово та одночасно усім платникам податків, сукупна сума податкового боргу яких станом на 1 листопада 2020 року не перевищувала 3 060 гривень (включно) та залишилась непогашеною на дату такого списання.