У Рівнераді влаштували бійку через Кучерука

21-02-2022 Новини

На черговій сесії Рівнеради депутати влаштували бійку під час обговорення подальшої долі головного лікарія Центральної міської лікарні. Про це пише «7 днів».

Нагадаємо, що сьогодні до сесійної зали прийшло кілька десятків працівників Центральної міської лікарні Рівного. Вони розповіли, що хочуть таким чином підтримати свого головного лікаря Євгена Кучерука.

Не збурювати лікарів у непростий час попросила депутатка Галина Кульчинська:

«Лікарня сильна командою. Люди прийшли бо бояться і знають, кого готують на місце Кучерука. І вони бояться. Зараз не час для політичних домовленостей. А Кучерук 40 років тримає колектив. Ніхто так не справляється з екстремальними ситуаціями, як наша ЦМЛ, давайте підтримаємо цих людей».

Вирішувати у правовому полі закликав Микола Бляшин. Заступився за Євгена Кучерука й депутат Мар’ян Года:

«Напруга висока в суспільстві. Потрібен компроміс. Кучерук багато не просить, йому потрібен рік».

Колишній міський голова Рівного Володимир Хомко сказав, що він працював з Євгеном Кучеруком 12 років, хоча і не він його призначав. І наразі теж його підтримує.

Та градус напруги піднявся, коли  до слова став активіст Роман Коваль:

«У цьому питанні не може бути політичних квот. Тут лише квота професіоналізму. Я сьогодні як лікар, який віддав медицині 40 років. Все, що робиться навколо лікарні співвідноситься із тим, що в державі. Хтось хоче заговорити питання тероборони. Лікарі це одні з тих, хто на передовій війни. І не можна тут вносити розбрат. Ніхто не радився з колективом. Хочуть їх нагнути і втулити».

Після слів Романа Коваля, що «раніше він думав, що партія «Свобода» патріотична сила» розпочалася бійка. Представники цієї партії накинулися на Романа Коваля. Між свободівцями і прибічниками Коваля зав’язалася бійка.

Деяким учасникам конфлікту знадобилася медична допомога, зокрема, депутату від партії «Свобода» Олегу Осуховському розбили голову. До сесійної зали викликали «швидку».

Міський голова Олександр Третяк оголосив перерву.