У Рівному зупинили будівництво заїзду до будинку біля Басів Кута, поки забудовник не виконає вимоги комісії

20-09-2023 Новини

У Рівному будівництво заїзду до новобудови на вулиці В'ячеслава Чорновола зі сторони Басівкутської не відновлять, допоки забудовник не приведе до ладу документи. Про це розповів голова тимчасової контрольної комісії Рівнеради з питань хаотичної забудови Віктор Шакирзян за підсумками чергового засідання, - повідомляє Суспільне.

Депутати рекомендували забудовнику звернутися до архітектурно-містобудівної ради.

«Щоб зробити весь благоустрій, всього того району, де відбувається будівництво. Тобто всі потреби, що стосуються людей, інклюзивності і все, що стосується транспорту, щоб воно не заважало нікому, було згідно з нормами ДБН. Таким чином, забудовник має реалізувати те, що погодить йому архітектурна рада», — повідомив Віктор Шакирзян.

Забудовник Сергій Качановський повідомив, що рекомендації комісії візьме до уваги. Пояснив, що не знав про необхідність погодження будівництва, на яке отримав дозволи, з архітектурно-містобудівною радою:

«Ми готові звернутись до архітектурної ради, розробити разом з архітектурною радою загальний план концепції проїзду і благоустрою прилеглої території, а також виконати її за свої кошти».

Що не так зробив забудовник

11 вересня тимчасова комісія з питань хаотичної забудови виїжджала на будівництво дороги. Тоді вирішили призупинити облаштування заїзду.

Зі слів голови комісії Віктора Шакирзяна, котлован під будівництво заїзду вирили на землі, що належить тресту зеленого господарства. Тоді ж забудовник зазначив, що дорога є на картосхемі житлового комплексу і він має дозвільні документи.

«Якби ви робили благоустрій, тобто прокладали дорожнє покриття... А тут виходить, що це вже капітальна споруда, на неї потрібно мати окремий дозвіл», — апелював голова комісії.

Забудовник Сергій Качановський сказав, що якщо будівництво дороги заборонять, то оскаржуватиме це рішення у суді.